Door verschillende omstandigheden kunnen we grip verliezen op ons leven. We belanden in situaties waar we bij betrokken zijn, maar geen invloed op de situatie. Enorm frustrerend! Maar kunnen we ervoor zorgen dat we wel meer grip en invloed hebben op ons leven? De Cirkel van Invloed helpt jou hierbij. 

De Corona-crisis, die vervelende mensen in je omgeving  of het slechte weer in Nederland…

In onze omgeving gebeuren er allemaal dingen waar we betrokken bij zijn en wat een rol kan spelen bij hoe we ons voelen, maar hier hebben er totaal geen invloed op.

Vaak gaan we klagen en malen over deze dingen. Dit kost ons veel tijd en ook veel energie. Tijd en energie die we niet meer in andere dingen kunnen steken. Eeuwig zonde!

Alles waar jij tijd, aandacht en energie aan besteed, valt binnen de Cirkel van Betrokkenheid.

Hier zitten ook dingen tussen die je graag zou willen aanpakken, maar waar je geen invloed op hebt (Zoals de eerder genoemde voorbeelden).

In jouw Cirkel van Invloed bevindt zich alles waar je wel invloed op hebt. Binnen deze cirkel bevinden zich de dingen waar je echt een verschil mee kan maken!

Hoe groter de Cirkel van Invloed, des te meer jij jouw leven kunt sturen zoals je wil.  

Je versterkt je weerbaarheid door te focussen op de dingen waar je wél invloed op hebt en door zelf de controle in handen te nemen.  

Laten we een simpel voorbeeld geven.

We kunnen heel erg balen dat het regent (Cirkel van Betrokkenheid), maar we kunnen ook kijken wat we kunnen doen om de situatie positief te beïnvloeden (Cirkel van Invloed), zoals bijvoorbeeld een regenjas aandoen!

Zo simpel kan het zijn en dat is het ook.

Of neem die vervelende mensen in jouw werkomgeving waar je bij bent betrokken (Cirkel van Betrokkenheid). Je kan deze mensen in je omgeving niet veranderen, maar je kan wel kijken waar je wél invloed op hebt. Je kan dan kiezen voor een andere werkomgeving, waardoor je weer vrolijker in het leven staat en met plezier naar je werk gaat (Cirkel van Invloed).

Hoe meer je focust op de punten die binnen de Cirkel van Invloed liggen, hoe groter je deze Cirkel van Invloed maakt, en hoe meer dingen er zijn waar je wél invloed op hebt.

Het focussen op de dingen waar je wél invloed op hebt, hoort bij een sterkere mentale weerbaarheid. Je gaat van een reactieve houding naar een proactieve houding! 

Als je een situatie wilt veranderen, moet je eerst jezelf veranderen door op de dingen te focussen waar je wél invloed op hebt. 

Het resultaat zal je verbazen!

 

—————————————————————————————————–

Het is mijn missie om jou zowel fysiek als mentaal sterker te maken…

Ervaar nu de succesformule voor persoonlijke groei en een krachtig leven!

Ga jij de uitdaging aan?

Share This
× Hoe kan ik je helpen?