Herken je dat gevoel? Dat je met weinig energie de dagen doorkomt en alles veel energie lijkt te kosten? Dit is een probleem dat ik veel bij klanten zie en komen daarom met de vraag naar mij toe: Hoe krijg ik meer energie? 

Energie betekend alles voor de mensheid om goed te kunnen functioneren. Energie screening betekend dat jij bewust bent van de activiteiten of mensen jou energie kosten versus de activiteiten of mensen die jou energie opleveren. Wij noemen het ook wel energiescreening. Mensen met een burn-out of depressiviteit hebben te lang een negatieve balans gehad. Te lang en te vaak activiteiten gedaan of mensen of mensen om hun heen gehad wat energie kosten. Wij willen jou graag bewust maken van jou energiebalans.

 Maak voor aankomende week een tabel met twee vlakken. Schrijf boven het linker vlak ‘Dit levert mij energie op’ en in rechter vlak ‘Dit kost mij energie’. Probeer de aankomende week deze tabel in te vullen en aan het einde van de week te bekijken.

De opdracht voor het einde van de week is of jij de drie meest voorkomende punten bij ‘Dit levert mij energie op’ nóg meer kan doen, en de drie meest voorkomende punten bij ‘Dit kost mij energie’ meer kan gaan schrappen.

Op lange termijn zou jij door deze simpele oefeningen merken dat jij met meer energie de dagen doorkomt.

In deze video hieronder leg ik het model van Energiescreening nog extra toe. 

Good luck! 

 

—————————————————————————————————–

Het is mijn missie om jou zowel fysiek als mentaal sterker te maken…

Ervaar nu de succesformule voor persoonlijke groei en een krachtig leven!

Ga jij de uitdaging aan?

Share This
× Hoe kan ik je helpen?